burkifli Tupper



buraikrisz@gmail.com

RECEPTEK

Karfiol rizottó

Hozzávalók

1db közepes nagyságú karfiol,  20/30 dkg zöldborsó, egy kisebb fej hagyma,  só/bors és egy tubus krémsajt.1/2 evő kanál olaj/vaj keverék.

TW termék

TW filéző kés, Vágódeszka, Kombi séf,MSZ Fitt Serpenyő, Mesterfogás Keverő, só/borsőrlő, IQ edény,amiben felhasználásig tároljuk a karfiolt. 0.8 dl-es Hópelyhes fagyasztó edény, amibe a zöldborsót tároljuk felhasználásig.

Elkészítése:

A rózsára szedett, torzsa része felaprított karfiolt és a vörös hagymát rizsszem nagyságúra aprítjuk a Kombi séfbe, (10-12 húzás) majd a felolvasztott zsiradékon 1 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a kiolvadt zöldborsót és fűszerezzük. Vizet nem adunk hozzá, mert a sótól levet enged a karfiol, illetve a zöldborsó is. Átkeverjük, majd induló pozícióba állítjuk a szelepet az edényen. Füttyszó jelzi a megfelelő hőfokot, ilyenkor kell a középső állásra állítani a szelepet,a legkisebb fokozatra állítod az energiát, és max 5 percig párolod, a benne lévő finomságokat.  Ha meg tudod pörgetni a tetőt,ez azt jelenti, hogy elkészült az ételed. Elzárhatod az energiát, de érdemes még néhány percig így pihentetni az ételt, hogy elérd a legideálisabb állagot. Még melegen adj hozzá egy tubus krémsajtot, hogy lágyabb legyen az íze és máris tálalhatod. Isteni finom, egészséges étellel tudod kényeztetni családod. 


 

SÜTŐTÖKÖS, RÉPÁS CSIRKEMELLRAGU TÉSZTÁVAL

 

Hozzávalók:

4 személyre fél kg. csirkemell filé, 1 közepes vöröshagyma, 1 – 2 db. sárgarépa, fél kg. sütőtök, 1 tejföl,/ 2 dl-es/, só, bors, pirospaprika, ízlés szerint csípős is, víz.

Körethez: csavart, vagy kagyló tészta.

 

Elkészítése:

A kicsontozott csirkemellet felkockázzuk. A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megpároljuk. Majd hozzákeverjük a csirkemellet és fehéredésig pirítjuk. Közben a sárgarépát lereszeljük, a tököt apró kockákra vágjuk, majd a csirkemellhez keverjük. Sóval, borssal, paprikával ízesítjük és felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje. Addig főzzük, míg a hús meg nem puhul. Főtt tésztával tálaljuk.

RECEPTEK FORMAVARÁZSHOZ

 

Sajtos hal krokett

  1. Hozzávalók: 40 dkg mirelit halfilé, 30 dkg burgonya, 1 cs. zöldpetrezselyem, 2 db tojás, 10 dkg Pannónia sajt, 8 dkg liszt, 3 dl olaj, szerecsendió, őrölt bors, só
  2. A felengedett halfilét és a nyers burgonyát a KonyhaGuru segítségével ledaráljuk. Összedolgozzuk a fűszerekkel, a borsot és a szerecsendiót lehetőleg frissen őrölve (Borsőrlő és Szerecsenőrlő) az apróra vágott petrezselyemmel, a felvert tojásokkal és a Konyhai Malommal lereszelt sajttal. A Formavarázs segítségével elkészítjük a rudacskákat, lisztben meghempergetjük, és forró olajban kis lángon kisütjük. Vajas zöldség és tartármártás illik hozzá.
  3.  
  4. Rizs krokett
  5. Hozzávalók / 4 adag: 10 dkg rizs, 1 db tojás, 1 csapott ek. liszt, 1 teáskanál petrezselyem, 1.5 dl napraforgó olaj (a kisütéshez), 1 db tojás, 3 ek. tej, 150 g zsemlemorzsa
  6. Ajánlat: Adhatunk hozzá reszelt sajtot, így magában is fogyasztható, de köretként is nagyon finom.
  7. Elkészítés: A rizst Mikrós Rizsfőzőben elkészítjük. Ízesítjük sóval, borssal, petrezselyemmel. Belekeverünk 1 ek. lisztet, hogy jobban összefogja, és 1 tojást. A Formavarázs segítségével elkészítjük a rudacskákat. A tojásba keverjük a 3 ek. tejet, pici sót. A rudakat először lisztbe forgatjuk, majd tojásba, és végül a zsemlemorzsába. Forró olajban szép arany barnára, finom ropogósra sütjük.
  8.  
  9. Burgonyaropogós
  10. Hozzávalók / 4 adag: 50 dkg burgonya, 2 db tojás sárgája, 8 dkg liszt, 5 dkg zsemlemorzsa, Só ízlés szerint, Szerecsendió ízlés szerint, 3 dl napraforgó olaj
  11. Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük, a TW Krumplinyomó segítségével egy tálban összetörjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet, ízlés szerint a sót és az őrölt szerecsendiót. Jól összedolgozzuk, 5 percet pihentetjük, majd a Formavarázzsal elkészítjük a rudacskákat. Zsemlemorzsában megforgatjuk őket és forró olajban arany barnára sütjük.
  12.  
  13. Burgonyás-sonkás krokett
  14. Hozzávalók / 4 adag: 40 dkg burgonya, 15 dkg főtt sonka (füstölt), 2 db tojás, 1 gerezd fokhagyma,          3 csapott ek liszt, 6 ek , zsemlemorzsa, Só ízlés szerint, bors ízlés szerint, 2 dl napraforgó olaj
  15. Elkészítés: A burgonyákat tisztítsuk meg, és sós vízben, vagy MicroGourmet-ban főzzük puhára, és a Krumplinyomóval törjük össze. Keverjük hozzá a tojások sárgáját, az apróra vágott füstölt sonkát, a zúzott fokhagymát és kevés borsot. A tojásfehérjéket pici sóval verjük keményre a Gyorskeverővel, és óvatosan forgassuk a burgonyához. Formavarázzsal készítsük el a rudacskákat. A kroketteket forgassuk zsemlemorzsába, és forró olajban süssük szép arany barnára.
  16.  
  17. Zabpehely krokett
  18. Hozzávalók / 8 adag: 3,5 csésze zabpehely, 1 nagy fej darabolt , vöröshagyma, 1/4 csésze szójaszósz, 1/2 csésze darált napraforgómag, 1/2 tk őrölt köménymag, 6 gerezd fokhagyma, 2 ek sörélesztőpehely,          3 csésze víz
  19. Panírhoz: 3-4 ek rizsliszt elkeverve egy kicsi vízzel, hogy bevonja a krokettünket, szezámmaghoz kenyérmorzsát keverünk a krokett panírozásához, kisütéshez olaj
  20. Elkészítés: A hozzávalókat keverjük össze egy Mesterszakács edényben, és 15 percig hagyjuk állni. Ezután lassú tűzön, állandó kevergetés mellett addig főzzük, míg masszává összeáll az egész. Kevés ideig hagyjuk hűlni, majd formáljuk hosszúkásra a Formavarázs segítségével. Beleforgatjuk először a rizslisztes keverékbe, utána a szezámmagos panírba, és kisütjük.
  21.  
  22. Bélszínroló
  23. Hozzávalók: 50 dkg marhabélszín, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 kiskanál Worcestershire-szósz, só, bors, 10 dkg zsemlemorzsa, olaj a sütéshez,
  24. Elkészítés A húst a KonyhaGuruval ledaráljuk, az apróra vágott hagymával, a zúzott fokhagymával és a Worcestershire-szósszal alaposan összedolgozzuk, majd sózzuk, borsozzuk. A Formavarázzsal „kinyomjuk” a rolókat, meghempergetjük őket zsemlemorzsában, és forró olajban arany barnára sütjük.
  25. Hamis bélszínroló
  26. Hozzávalók / 4 adag: 30 dkg sertéshús, 30 dkg csirkemáj, 50 dkg kenyér (áztatott, kinyomkodott), 1 db tojás, 1 csokor petrezselyem (apróra vágva), 1 közepes fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, só ízlés szerint, bors ízlés szerint, 10 dkg zsemlemorzsa, 2 dl napraforgó olaj
  27. Ha nagyon lágy a massza, zsemlemorzsával lehet sűríteni. Jól bírja a fagyasztást is, a hűtőből kivéve rögtön süthető.
  28. Elkészítés: Az áztatott kenyeret a hússal, csirkemájjal és a kétféle hagymával KonyhaGuru segítségével átdaráljuk. Hozzáadjuk a fűszereket, a tojást, a kenőmájast és összegyúrjuk. A masszából Formavarázzsal rudacskákat formázunk, és zsemlemorzsában megforgatjuk. Olajban kisütjük.
  29.  
  30. Túrós stangli
  31. Hozzávalók / 8 adag: A tésztához: 25 dkg liszt, 20 dkg vaj, 25 dkg túró, 2 kávéskanál só,
  32. A tetejére: 1 db tojás, 15 dkg trappista sajt (reszelve)
  33. Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk, jól záródó edényben egy éjszakán át a hűtőben tároljuk.
  34. Formavarázzsal elkészítjük a stanglikat, tojással lekenjük, Konyhai malommal lereszelt sajttal, vagy köménnyel, szezámmal – ízlés szerint – megszórjuk a tetejét.
  35. 180 fokra melegített sütőben, vajjal kikent tepsiben megsütjük.
  36.  
  37. Juhtúrós galuska
  38. Hozzávalók: 40 dkg krumpli, 10 dkg juhtúró, 1 tojás, 1 csokor petrezselyem, só, kb. 25 dkg liszt
  39. Elkészítés: A héjában megfőzött, kihűtött, majd meghámozott krumplit TW Krumplinyomóval alaposan összetörjük. (Figyeljünk, hogy ne hagyjunk nagy darabokat, mert akkor a Formavarázs kisebb formáján nem tud szépen kijönni a massza.) Hozzá keverjük a tojást, a juhtúrót és megsózzuk. A petrezselymet a Turbó Aprítóban felaprítjuk, majd a tésztához keverjük. A lisztet fokozatosan adjuk hozzá, aminek mennyisége nagyban függ a juhtúrótól. Ezért annyi lisztet keverjünk hozzá, hogy a tésztánk jól összeálljon, lehetőleg ne legyen túl lágy és ragadós a felülete. Mikor jól összekevertük a tésztát, hagyjuk állni 10 percet, majd Mesterfogás Szilikon Keverővel adagoljuk a Formavarázsba. A legkisebb lyukú formát használva nyomjuk a futószalagra, és egyenletesen vágjuk fel a spatulával a tészta csíkokat. Forró vízben főzzük ki. Maximum 1 percig hagyjuk főni, hogy ne ragadjanak össze a galuskák.
  40.  
  41. Mákos nudli
  42. Hozzávalók 4 adaghoz: 1 kg burgonya, 20-30 dkg finomliszt, 2 púpos ek. búzadara, 2 ek. olaj, csipet só ízlés, 5 dkg vaj, 1 tojás, 25 dkg darált mák, 12 dkg porcukor
  43. Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk és Microgourmet-ben puhára pároljuk. Összetörjük a TW Krumplinyomóval, hagyjuk kicsit hűlni. Amikor már meghűlt, beletesszük a lisztet, pici sót, tojást, és összekeverjük. Formavarázson átnyomjuk. Forrásban lévő sós vízben kifőzzük (vagy Microgourmet-ben átpároljuk). Amikor feljön a nudli a víz tetejére, még 1 percig főzzük és kiszedjük egy hőálló, hőtároló nagy tálba. (Ezt az adagot kb. 2 részben lehet kifőzni.) Megszórjuk jó sok cukrozott darált mákkal. Melegen és hidegen is tálalható.
  44.  
  45. Churros
  46. Hozzávalók: 1 bögre víz, 2 teáskanál barnacukor, 1/2 teáskanál só, 1/3 bögre vaj, 1 bögre fehérliszt,           2 tojás, 1/2 teáskanál vanília-kivonat
  47. Elkészítés: A vízhez hozzáadjuk a barnacukrot, a sót és a vajat, felforraljuk egy Mesterszakács edényben. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a lisztet. Egy külön tálban összekeverjük a tojást a vanília kivonattal, és a tésztához adjuk. Addig keverjük, míg teljesen egynemű lesz. Megtöltjük vele a Formavarázst, és forró olajba nyomunk kb. 8 cm hosszúságú darabokat. Aranysárgára sütjük, és még forrón fahéjas cukorba forgatjuk (mexikói változat). De kínálhatjuk karamellkrémmel, forró csokival.
  48.  
  49. Sajt roló
  50. Hozzávalók: 35 dkg sajt (fele eidami, fele füstölt sajt), 2 tojás, zsemlemorzsa, olaj a kisütéshez.
  51. Elkészítés: Konyhai Malmon lereszeljük a sajtot, és összekeverjük a tojással. Formavarázzsal kinyomjuk a rolókat, beleforgatjuk zsemlemorzsába, majd forró olajban vagy zsírban hirtelen kisütjük.

Ovális Tálalómester Receptek

 

Tészta főzése:

½ kg száraz tésztát a szűrőbe teszünk, ráöntjük a forrásban lévő vizet. Ízlés szerint sót és olajat teszünk hozzá, megkeverjük, lefedjük. 10 perc múlva megkeverjük, és látjuk, hogy kell-e még puhulnia a tésztának.

 

Tésztasaláta

½ kg csavart,  tésztát 3 pár karikára vágott virslivel együtt, egy csapott evőkanál sóval, ½ dl olajjal együtt megfőzünk. Amikor kihűlt összekeverjük a tartárral.

 

 

Kefires tésztasaláta

Hozzávalók: ½ csomag  tészta (fodros rövidmetélt, copfocska, stb.), 20 dkg párizsi, 1 p. kefir, 1 p. tejföl, 3 gerezd fokhagyma, 1 db. Zöldpaprika, ½ kígyóuborka, 15 dkg reszelt füstölt  sajt, fűszerek ízlés szerint.

A tésztát a csíkokra vágott párizsival a tálalómesterbe teszem, majd egy kis kanál sót teszek bele. Forró, lobogó vízzel leforrázom, és ráteszem a tetejét.

Ha a tészta megfőtt, kihűtöm. A fokhagymát, sajtot lereszelem, a paprikát, uborkát csíkokra vágom, és a kefirhez, tejfölhöz keverem, majd a kihűlt tésztára öntöm. Fűszerezés ízlés szerint: pl.: só, paprika, tárkony, zöldség zöldje, őrölt kömény, stb.

 

Almakompót

A feldarabolt almára öntjük az ízesített szirupot. Lezárjuk az edényt, 20 perc alatt megpuhul az alma.

 

Gyors leves grízgaluskával

2,5 l vízzel, leveskockával vagy vegetával levest főzünk. Mix-fixbe 1 tojást, 3 evőkanál étolajat, ízlés szerint fűszereket (só, vegeta, bors, petrezselyem), késhegynyi szódabikarbónát, 6 púpozott evőkanál búzadarát teszünk. Összerázzuk. Vizezett kanállal a tálalómester szűrőjébe szaggatjuk. A forró levest a tálalómester edényébe öntjük, a szűrőt óvatosan az edénybe engedjük. Kb. 10 perc alatt fő meg a galuska. Májkrémmel vagy májjal is ízesíthetjük. Hasonló módon a túrógombócot is megfőzhetjük. Főzési idő 20 perc.

 

Tortellini, ravioli

A felforralt, de már nem lobogó vizet ráöntjük a tésztára úgy, hogy bőven ellepje, majd sót, olajat keverünk hozzá. Lefedjük, és kb. 15-30 perc alatt elkészül.

Tojás

3 db tojásra öntjük a felforralt, de már nem lobogó vizet úgy, hogy bőven ellepje. Lefedjük, és kb. 10 perc múlva tálalható.

 

Virsli

2 pár virslire annyi felforralt, de már nem lobogó vizet öntünk, hogy bőven ellepje. Lefedjük, és kb. 10 perc múlva tálalható.

 

Prágai rakott tészta

Hozzávalók: 1 cs.  fodros nagykocka,  5 db tojás, 15 dkg gépsonka, 15 dkg házi sonka, 1 nagy fej hagyma, 10 dkg margarin, 15 dkg sajt, 1 pohár tejföl, bors.

A tésztát a tálalómesterben puhára főzöm.

A hagymát a margarinban megpárolom, a sonkát csíkokra szelem, és a hagymával megpárolom.

5 tojás fehérjét kemény habbá verem. A tojás sárgáját, a tejfölt, a borsot (ízlés szerint) a Mix-fixben összerázom, és óvatosan a habhoz keverem. A tésztához hozzáadom a párolt sonkát és a habot. Az egészet összekeverem. Vajazott, morzsázott tepsibe teszem, elsimítom. A tetejét megszórom sajttal. Aranysárgára sütöm. Felszelve tejföllel kínálom.

 

Túrógombóc

Hozzávalók: 0,5 kg túró, 3 tojás, 10 dkg búzadara, 1,5 ek. cukor, pici só.

A hozzávalókat összekeverjük, beletesszük egy jól zárható Tupperware edénybe, legalább fél napot pihentetjük.

Utána beleszaggatjuk az ovális tálalómester szűrőjébe. A forrásba levő vizet (amibe előzőleg sót és zsiradékot teszünk) beleöntjük a tálalómesterbe, és a szűrőt a gombócokkal óvatosan, lassan beleengedjük úgy, hogy a gombócokat a víz teljesen ellepje.

Pirított morzsát és tejfölt adunk hozzá.

Főzési idő 10 perc.

Ui.: a szűrőt – mielőtt a gombócokat beletesszük – kenjük ki zsiradékkal.

Ínyencvarázs Receptek

 

Croissant alaprecept

 

Hozzávalók: ( 2 adag croissant-hoz )

* 35 dkg liszt

* 1 teásk. só

* 2 dl hideg víz

* 25 dkg hideg margarin / vaj

Elkészítés:

A sót és a lisztet a 3 literes Konyhaművész Tálban összekeverjük, a közepébe mélyedést nyomunk és beleöntjük a hideg tejet.

Szilikon Keverő segítségével keverjük hozzá a hozzávalókat, hogy egy nem ragadós, lágy tésztát kapjunk.

Gyúrólapon kinyújtjuk 22 cm átmérőjű körre.

A vajat apró kockákra vágjuk és a tészta közepére tesszük.

Majd a tésztát négybe hajtjuk  ( a tetejéről az aljára; az aljáról a tetejére; balról jobbra; jobbról balra ) , kis csomagot kapunk.

Nyújtóval ellapítjuk, hogy egy hosszú csíkot kapjunk, ezt pedig háromba hajtjuk ( a tetejéről az aljára; aljáról a tetejére ) .

A Nyújtó segítségével kört formázunk.

Szórjuk meg liszttel, majd ismételjük meg a mozdulatot 5-ször(!) : nyújtás; háromba hajtás; nyújtás; lisztezés.A köröök között nem kell várni!

Ha megvagyunk, akkor tegyük a tésztát a hűtőbe 1 órára pihenni.

 

Pizzatészta és lepénytészta alaprecept

 

 

Hozzávalók: ( 2 adaghoz )

* 30 dkg liszt

* 2 dkg élesztő

* 2 dl meleg víz

* 5 ml só

Elkészítés:

A hozzávalókat a megadott sorrendben összekeverjük a 3 literes Gyorskelesztőben.

A tésztából egy kis labdát formázzunk.A tészta állaga:lágy, nem ragadós.

Megkelesztjük.

 

 

Csokis croissant

 

Hozzávalók:

* 1 adag croissant alaptészta ( 2 adaghoz elegendő )

* 10 dkg olvasztott csokoládé

* 50 ml édes, sűrített tej

* 50 ml mogyorópor

* 30 ml cukor

Hozzávalók a kenéshez:

* kevés víz

* 1 tojássárga

* 1.5 dl tej

Elkészítés:

A töltelékhez a hozzávalókat csak összekeverjük.

 

Az előírtak szerint ( lásd fennt:...hogyan használjuk ) helyezzük el a tésztát azÍnyenc Varázson.

Szilikon Kenőecsettel nedvesítsük be vízzel a háromszögek csúcsait, hogy feltekerésnél jól megtapadjanak.

Tegyünk mindegyikre 1-2 kanál tölteléket.

Majd mutatóujjunkkal óvatosan emeljük fel a háromszöget az Ínyenc Varázsról és tekerjük fel a csúcsáig.

Tegyük Szilikon Sütőlapra , kenjük meg a tejjel elkevert tojássárgával, majd tetejüket cukorral szórjuk meg.

Előmelegített sütőben, 200°C-on, 10-12 perc alatt sütjük meg.

 

MicroGourmet Receptek

 

Csirkemell tekercs cukkini metélttel

Hozzávalók: 20 dkg vékonyra szelt csirkemell, 1 csomag szeletelt Edami vagy Trappista sajt, 10 dkg Prágai sonka, 2 db közepes méretű kemény cukkini, só, bors, oreganó

A csirkemelleket kiterítjük, sózzuk-borsozzuk, majd ráfektetünk egy fél szelet Prágai sonkát, az Univerzális Zöldséghámozóval vékonyra szelt egy szelet cukkinit és egy szelet sajtot. A csirkemelleket feltekerjük, megtűzzük egy fogpiszkálóval, és a MicroGourmet szűrőtálcájára tesszük. Tetejét rátesszük, alá vizet öntünk a jelzésig, és betesszük a mikróba 15 percre párolódni. Eközben a cukkiniket meghámozzuk, és az Univerzális Zöldséghámozóval cukkini metéltet készítünk. Megszórjuk egy kevés oreganóval, majd a MicroGourmet gőzbázisában a csirkemellekkel együtt további 5 percig pároljuk. Miután minden elkészült, tálaljuk a csirketekercseket és a cukkini metéltet.

 

 

Töltött paprika

Hozzávalók: 6 db paprika (TV vagy pritamin), 50 dkg csirkemell darálva, 1 csokor petrezselyem, 1 kaliforniai paprika, 1 hagyma, 1 tojás, 1 fej fokhagyma, só, bors, majoranna, bazsalikom (jobb a friss), 6-8 kisebb paradicsom, 2 evőkanál oliva olaj

A darált húshoz hozzáadjuk a fűszereket, só-bors-majoranna, és a tojást. A Turbó Aprítóval összeaprítjuk a fél hagymát, fél fokhagymát, petrezselymet, és a fél pritamint. Ezt is hozzáadjuk a húshoz. A paprikát megmossuk, kivágjuk a csumáját. félbevágjuk és megtöltjük a húsos töltelékkel. Belehelyezzük őket a MicroGourmet bázis edényébe, a felső pároló kosárba pedig a megmosott paradicsomoknak a csumáját a kisgömbőccel kikanalazzuk és mindegyiket beleültetjük körbe a kosárba. A csuma helyére kis oliva olajat, friss bazsalikom levelet, sót-borsot teszünk. A paradicsomokra vagy barnacukrot vagy egy kis mézet csurgatunk. A kosár közepére a maradék pritamint és hagymát, 3-4 gerezd fokhagymát teszünk és így mehet a mikróba 15 percre 800W-on. Amikor elkészült, a felső kosár tartalmát beletesszük a Mindenttudóba (ha nincs, 2-3x a Turbó Aprítóba), összeaprítjuk és mehet a paprikák tetejére.

 

Aszalt szilvás csirkemell zöldségágyon

Hozzávalók: 1 db csirkemell, 1 csomag aszalt szilva, szegfűbors, szerecsendió, olaj, 20 dkg brokkoli, 25 dkg burgonya, 1 sárgarépa, 20 dkg karfiol, só, bazsalikom, kakukkfű, 1,5 dl húsleves, 1,5 majonéz, 1 evőkanál Worcester szósz. Cayenne bors

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sóval, szegfűborssal, szerecsendióval és egy pici olajjal bepácoljuk. Hitparádéban hűtőbe téve 2-3 órát érleljük. Közben a zöldségeket előkészítjük: megtisztítjuk, rózsáira szedjük, 3-4 centis hasábra vágjuk. A bepácolt hússzeletekbe mérettől függően 2-3 aszalt szilvát göngyölünk és  MicroGourmet pároló tálcára fektetjük. Az előkészített zöldségeket a Pro Tálba tesszük, és az előre elkészített fűszerkeverékkel összeforgatjuk (só, kakukkfű, bazsalikom) és a gőz bázisba helyezzük. Friss zöldfűszerekkel is dolgozhatunk, úgy még finomabb. Mikróban 25 perc alatt megpároljuk, utána 5-10 percet pihentetjük. Közben a Maxi Mixben a húslevest, majonézt, Worcester szószt és a Cayenne borsot összerázzuk egy öntetnek. Tálaláskor a tányér közepére halmozzuk a párolt zöldségeket, tetejére rakunk 2-3 göngyölt csirkemellet, majd meglocsoljuk a mártásunkkal.

 

 

Túrógombóc

Hozzávalók: 500g túró, 3 tojás, 5-6 evőkanál búzadara, csipet só

Az alapanyagokat összegyúrjuk és 10 percig állni hagyjuk. Aztán nagy gombócokat készítünk belőle, személyenként egyet, és beletesszük a MicroGourmet nagy pároló részébe. A tálcára, ha szeretnénk, tehetünk negyedelt almát vagy körtét, mindkettő jól illik a túróhoz. Aztán forró víz alulra, és mehet a mikróba 15-20 percre 900W-on. Lehet zsemlemorzsázni is, de darált keksszel vagy darált dióval is nagyon finom. Tejfölös-vaníliás öntet hozzá: 3 dl tej, 1 csomag Aranka főzés nélküli pudingpor, 1 pohár tejföl.

 

 

Tejberizs Mikrós Rizsfőzőben

 

Hozzávalók:

 

3 dl rizs

3 dl tej

3 dl víz

2 ek. cukor

pici só

1 csg. vaníliás cukor

 

Elkészítése:

 

A hozzávalókat kimérjük és bele tesszük rizsfőzőbe.

8 percig 600 wattot főzzük a mikróban, aztán át keverjük és még 6 percig 400 Watton főzzük tovább.

10 perc pihentetés (mikróban) után,  fogyasszuk.

 

Jó étvágyat hozzá! 

 
 
 
Nokedli receptek
 
Tejfölös galuska

1 dl tejföl,

4 db tojás,

2 ek olaj,

20 dkg liszt,

1l tej

2 dkg vaj,

8dkg őrölt mandula vagy dió,

6 dkg pikáns lekvár.

só,

6 dkg cukor.

A tejfölt,tojást,olajat,a mix-fixben összerázzuk,majd a mérő mixbe öntve hozzákeverjük a lisztet,sót,cukrot(2dkg) és galuskasűrűségűre keverjük.

A konyhaművész nokedli szaggatóval forró cukros(4dkg)tejbe szaggatjuk,kifőzzük.

Kivajazott ultra proba rétegezzük a mandulával majd a sütőben 180 fokon átsütjük.Pikáns lekvárral kínáljuk.

 

 

Spenótos Nokedli Fokhagymás Öntettel

* Elkészítési idő: 30 perc vagy több
* Főzési idő: 15 perc
 

Készítsünk nokedlit : 
Konyhaművész Keverőtálban, Mesterfogás Keverővel  ½ kg lisztből, 3 tojásból és egy csomag mirelit parajból. Tegyünk hozzá 2 gerezd tört fokhagymát a Kombiprés segítségével, egy kevés frissen őrölt borsot a Tupperware Asztali Fűszerőrlővel, és kiskanál só is kell hozzá.

Fokhagymás öntet: 
1L-es Mesterszakács Nyeles Főzőedényben 5 dkg vajjal besamelt készítünk. A vajat felolvasztjuk és 2 evőkanál lisztet teszünk rá. Keverjük meg Mesterfogás Habverővel, őrölt szerecsendióval, sóval, borssal és 2 gerezd zúzott fokhagymával ízesítjük. Folytonos kevergetéssel annyi tejet öntsünk hozzá, hogy kellemes sűrűségű öntetet kapjunk. 

Sült virslivel és reszelt sajttal tálaljuk


 

 

Konyhai mindentudó

„Gyorsan és ízletesen”

 

A Konyhai Mindentudó egy különösen praktikus konyhai készülék. Minden konyhában nélkülözhetetlen segítőtárs, mely megfelelő alternatívája az elektromos konyhai készülékeknek. Avágóbetét használatával nincs szükség többé időrabló kézi darabolásra. Ez a sokoldalúan bevethető, felhasználóbarát alkotórész másodpercek alatt felaprítja a gyümölcsöket, zöldségeket és fűszereket. Minél tovább tekeri a tekerőt az óramutató járásával megegyező irányba, annál apróbb lesz a tartalom. A keverőbetét segítségével krémet, tejszínhabot, salátaöntetet vagy mártást keverhetünk és verhetünk fel. A levehető tölcsér megkönnyíti az olaj hozzáadását (pl. majonézhez, öntetekhez). Az edény alján található csúszásgátló gyűrű biztosítja a stabil állást.

 

Majonéz

Hozzávalók:

1 tojásssárgája, 1 csipetnyi só, 1 teáskanál citromlé, 1 evőkanál mustár, 125 ml napraforgóolaj, bors, paprika, porcukor, Worchester-szósz

Elkészítése:

A könnyebb elkészítés és a megfelelő eredmény érdekében a tojássárgája és az olaj legyen szobahőmérsékletű. Tegyük a tojássárgáját a sóval, citromlével és a mustárral a Konyhai Mindentudóba a keverő betéttel. Zárjuk rá a fedelet és verjük fel. További keverés mellett adagoljuk hozzá cseppenként az olajat, míg a majonéz kellően sűrű nem lesz. Utólag borssal, paprikával vagy Worcheser-szósszal saját ízlés szerint ízesíthetjük.

 

Vinaigrette mártás

Hozzávalók:

1 hagyma, 1 csemegeuborka (30 g), 1 szardellafilé, 2-2 szál petrezselyem és turbolya, 1 teáskanál kapribogyó, majonéz (1 tojássárgájából), só, bors, 1 teáskanál mustár, citromlé

Elkészítése:

Hámozzuk meg a hagymát és vágjuk nagy darabokra. A savanyú uborkát daraboljuk fel, majd öblítsük le a szardellafilét, óvatosan nyomkodjuk szárazra és vágjuk félbe. A fűszernövényeket mossuk meg és csipkedjük le a leveleit. A kapribogyókat csepegtessük le. Minden összetevőt tegyünk bele a Konyhai Mindentudóba a vágó betéttel. Zárjuk rá a fedelét és tekerjük addig, míg a benne lévők apróra darabolódnak. Adjunk hozzá majonézt, sót, borsot, mustárt, és a citromlevet vagy a savanyú uborka levét. Tojásételekhez, halhoz vagy marha rostélyoshoz kínálhatjuk.

 

Avokádókrém

Hozzávalók:

2 érett avokadó, 4 póréhagyma, só, bors, 2 evőkanál citromlé, egy kis chilli-szósz

Elkészítése:

Hámozzuk meg és magozzuk ki az avokadót és vágjuk nagyobb darabokra. A póréhagyma fehér részét vágjuk nagyobb darabokra és tegyük a többi hozzávalóval együtt a Konyhai Mindentudóba a vágó betéttel. Zárjuk rá a fedelet és tekerjük addig, míg a keverék finom állagú nem lesz. Chip-szel vagy fondue-szószként szervírozzuk.

 

Ördögszósz

Hozzávalók:

2 kemény főtt tojás, ½ hagyma, 1 alma, 2 evőkanál napraforgóolaj, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál citromlé, 3 evőkanál vörösbor, só, bors, 1 csipet cukor, 1 teáskanál tárkony, kevéske chilli-szósz.

Elkészítése:

A tojásokat hámozzuk meg, majd vágjuk félbe. Hámozzuk meg a hagymát és az almát, az almát magozzuk ki, és a többi összetevővel együtt tegyük a Konyhai Mindentudóba a vágó betéttel. Zárjuk rá a fedelet és tekerjük addig, míg a keverék finom állagú nem lesz. Marha rostélyoshoz vagy fondue-höz kínáljuk.

 

Hamis Piña Colada

Hozzávalók:

450 dkg ananász konzerv, 3 dl habtejszín, 1 dl ananász lé (konzerv is lehet), 3 evőkanál kókuszreszelék

Elkészítése:

A Konyhai Mindentudóban aprítsuk össze az ananászt. Ezután adjuk hozzá a habtejszínt, az ananászlevet és a kókuszreszeléket, majd a Konyhai Mindentudó keverőfejével keverjük habosra. Töltsük ki Új Hullám pohárba, és kókuszreszelékkel megszórva tálaljuk.

 

Töltött tojások

Hozzávalók:

4 tojás, 40 g puha vaj, 1 teáskanál kapribogyó, ½ csemegeuborka, 20 g nyers sonka, 1 szardella, só, citromlé, aprított petrezselyem.

Elkészítése:

Főzzük keményre a tojást, szedjük le a héját, vágjuk félbe a hosszabbik oldalán. A sárgáját a többi összetevővel együtt tegyük a Konyhai Mindentudóba a vágó betéttel. (Előtte a csemegeuborkát nagy darabokra vágjuk, a sonkát pedig felkockázzuk.) Zárjuk rá a fedelet és tekerjük addig, míg a benne lévők apróra darabolódnak. Végül sózzuk meg, tegyük Habzsákba és nyomjuk a fél tojásokba.

 

Francia omlett

Hozzávalók:

3 tojás, 1 evőkanál tej, 1 kis hagyma (30 g), ½ zöld paprika (TV paprika), ½ piros paprika (pritamin), 1 csipet só, bors, 10 g olvasztott vaj, petrezselyem.

Elkészítése:

Tegyük a tojásokat, tejet és a felaprított zöldségeket a fűszerekkel együtt a Konyhai Mindentudóba a vágó betéttel. Zárjuk rá a fedelet és tekerjük addig, míg a zöldségek jó apróra feldarabolódnak és a tojás felverődik. Az így kapott tésztát osszuk 2 porcióra, tegyük az előmelegített, de nem megpirított zsiradékba és süssük át. Az omlettnek alulról világossárgára kell sülnie, felülről pedig puhának, de nem folyékonynak kell maradnia. Mindkét oldalról hajtsuk be a széleit középre és a darabolt petrezselyemmel szórjuk meg.

 

Krumplilepény

Hozzávalók:

500 g krumpli, 1 kis hagyma, 1 tojás, 1 evőkanál burgonyaliszt, só, olaj a sütéshez.

Elkészítése:

Mossuk meg és hámozzuk meg a krumplit. A méretnek megfelelően felezzük vagy negyedeljük. Hámozzuk meg a hagymát, negyedeljük és a tojással, a burgonyaliszttel és a kis sóval tegyük a Konyhai Mindentudóba a vágó betéttel. Zárjuk rá a fedelet és tekerjük addig, míg a massza apróra darabolódik. Melegítsük fel az olajat a serpenyőben. A tésztát kanállal adagoljuk, nyomkodjuk laposra és kb. 3 perc alatt süssük meg minden oldalát ropogósra. 10-12 darab lesz belőle.

 

Mákos, diós bejgli

Hozzávalók:
1 kg liszt, 20 dkg rama, 15 dkg zsír, 60 dkg porcukor, 1 dkg élesztő, 2 db tojás, 2 dl tej, 1 csipet só, 40 dkg mák, 40 dkg dió, fahéj, 1 citrom reszelt héja, 4 dkg zsemlemorzsa
Elkészítés:
A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a ramat és a zsírt, 8 dkg porcukrot és elmorzsoljuk őket. Az élesztőt 1 csipet cukorral a langyos tejbe felfuttatjuk és a tésztához öntjük. Teszünk bele 1 egész tojást 1csipet sót, és jól összegyúrjuk.
... Hideg helyen 1-2 órát pihentetjük.
Amíg pihen elkészítjük a mák és dió tölteléket.
Máktöltelék:
26 dkg cukrot 2,5 dl vízzel felforralunk. Leforrázzuk vele a darált mákot, hozzáadunk 1 késhegynyi fahéjat és fél citrom reszelt héját, majd jól összekeverjük. Hagyjuk kihűlni. Csak hidegen kenjük a tölteléket a tésztára. Ha túl folyós lenne akkor egy kis zsemlemorzsát keverjünk bele.
Diótöltelék:
22 dkg cukrot 2 dl vízzel felforralunk. Leforrázzuk vele a darált diót, hozzáadjuk az 1 késhegynyi fahéjat, a fél citrom levét, és 4 dkg zsemlemorzsát. 
Se túl sűrű, se túl híg ne legyen a töltelék, mert kireped a tészta. 
A tésztát lisztezett deszkára tesszük 6 egyenlő részre osztjuk, cipókká formáljuk, 
téglalap alakúra nyújtjuk. 3 mákos, 3 dióst töltünk meg
úgy, hogy a tészta széléig kenjük meg a töltelékkel, majd a két végét 1 ujjnyira visszahajtjuk, a tésztát feltekerjük.
A rudakat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, nem túl közel egymáshoz.
1 egész tojást egy kis tálban villával felverünk, és megkenjük a rudakat. És fél órára meleg helyre tesszük, majd ismét megkenjük a tojással és fél órára hideg helyre tesszük. ( a tojás megszárad a tetején)
( Amíg az egyik íz az első fél órás pihenőjét tölti, addig a másik ízt is elkészítjük.)
200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt szép pirosra sütjük őket. 

 

Mézeskalács Karácsonyfák

Hozzávalók: 125 g rama,125 g cukor, 250 g méz, 2 tojás sárgája, 500 g liszt, fél csomag mézeskalács fűszerkeverék, 1 púpos kanál szódabikarbóna
Máz:2 tojás fehérje, 150 g porcukor, pár csepp citromlé, étel színező por, arany, ezüst mini gyöngy cukor.
Na és a kihagyhatatlan: Tupperware termékek az elkészítéshez, nélkülözhetetlen!!!

 

Mézeskalács cup cakes

Hozzávalók: 
Tésztához: 3 tojás, 150 g cukor, csipet só, 75 ml olaj, 150 g natur joghurt, 2 ek. méz, fél csomag mézes fűszerkeverék, 1-2 reszelt alma, 1-2 marék dió, 300 g rétes liszt, fél csomag sütőpor
Krémhez: mascapone, turó, lekvár, nutella, tojás fehérje...ezek ízlés szerint és a díszítéshez: oreo keksz, díszítő cukorkák, smarties, virágok...

 

Szilvás pite

Hozzávalók:

· 20 dkg liszt

· 20 dkg Rama sütőmargarin

· 2 dkg vaníliás cukor

· 5 tojás

· fél dl rum

· szilva, ízlés szerint

· 20 dkg porcukor

Elkészítés:

A margarint és a porcukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját. A tojásfehérjét kemény habbá keverjük, óvatosan hozzáadjuk az eddig kész tésztához, finoman elkeverjük, majd beletesszük a lisztet és a fél deciliter rumot. Margarinnal kikent, lisztezett közepes méretű tepsibe öntjük, a tetejére tesszük a félbevágott, kimagozott szilvát, majd előmelegített, 180 fokos sütőbe tesszük és 30-35 percig sütjük.

Szilikon Receptek:

 

SZILIKON HERCEGNŐ

 

Meggyes kevert

Hozzávalók:

1 doboz kefir, vagy natúr joghurt
cukor, liszt, olaj
1 cs sütőpor
1 db tojás
magozott meggy

 

Elkészítés:

Egy keverőtálba beleborítjuk a kefirt vagy joghurtot. A kefir poharával kimérünk és hozzáadunk 1 pohár cukort, 2 pohár lisztet, 3/4 pohár olajat. Beletesszük a sütőport és a tojást is. Habkeverővel összekeverjük, és egy sűrű, de kavarható tésztát kapunk. A tésztát beleöntjük egy szilikon sütőformába (pl. Szilikon hercegnő, hóember). A tetejére lecsöpögtetett magozott meggyet szórunk (ízlés szerinti mennyiségben). Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a belseje is megsült-e. Ha elkészült, kissé hagyjuk kihűlni, mert melegen szétmállhat.
Óvatosan borítsuk ki a szilikon formából fejjel lefelé, nyúljunk alá és fordítsuk meg, majd szeleteljük és tálaljuk.

 

 

Ananásztorta

 

Hozzávalók: 

12 dkg vaj, 3 evőkanál cukor, 2 tojás, 15 dkg liszt, ½ cs. Sütőpor, 2 evőkanál tej, 1 doboz körszeletes ananászkonzerv

 

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összekeverjük, és a szilikon hercegnő formába töltjük,  egyenletesen eloszlatjuk. A lecsöpögtetett gyümölcsöt a tésztára rakjuk.      

15 perc alatt 180 – 200 °C-on megsütjük. Tálra borítjuk,lisztszóró segítségével porcukorral megszórjuk és tálaljuk.

 

Az elkészítéshez ajánlott Tupperware termékek: Konyhaművész keverőtál vagy gyorskelesztő, Szilikon keverő, konzervnyitó, szilikon hercegnő, porcukros, UH keverő.

Gyors kevert

 

Hozzávalók:

2 tojás, 6 dkg kristálycukor, 1 cs vaniliáscukor, ½ dl étolaj, 1 dl tej,            

                     15 dkg liszt, ½ cs sütőpor. 3 – 4 evőkanál darált dió, 3 – 4 evőkanál

                      barack lekvár, 1 alma

 

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összekeverjük és a szilikon hercegnő formába    öntjük.  A darált diót, a lekvárt és a felkockázott almát a tészta tetejére szórjuk és egy kanál segítségével széthúzogatjuk a tészta tetején, hogy mindenből jusson minden hová. 200 °C-on kb. 20 perc alatt megsütjük.

 

Az elkészítéséhez ajánlott Tupperware termékek: Konyhaművész keverőtál vagy gyorskelesztő, szilikon keverő, szilikon hercegnő, konyhai malom, zöldséghámozó, kés

 

Rizsfelfújt

Hozzávalók:


2 bögre rizs
1 cs vaníliás cukor
1/2 l tej
15 dkg cukor
mazsola
10 dkg vaj
3 tojás
lekvár, gyümölcsszirup

Elkészítés:


A rizst nagyon lassú tűzön majdnem teljesen megfőzzük a tejjel, a vaníliás cukorral, a mazsolával és szükség esetén még egy kis vizet is öntünk hozzá. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral és a felolvasztott vajjal. Hozzáadjuk a megfőtt rizst. A tojásfehérjét felverjük és a masszához keverjük.
Előveszünk egy szilikon sütőformát (Szilikon hercegnő, király, hóember) és beletöltjük. 180 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük, kiborítva tálaljuk lekvárral, gyümölcssziruppal.

 

SZILIKON  SÜTŐLAP

 

Pizza

 

Hozzávalók:

3 dkg élesztő, 45 dkg liszt, 5 evőkanál étolaj, 1 púpozott mokkáskanál só,

                     1 dl tej, kb. 2 dl víz

 

Elkészítés:

Az élesztőt kb. 1 dl langyos, cukros tejben, felfuttatjuk. Utána a többi lisztet is

                   beletesszük , hozzáadjuk a fele étolajat, és a sót. Összegyúrjuk, ha közepes

                   keménységű tésztát kaptunk akkor kb. 6 – 8 percig még dagasztjuk. Közben a

                   maradék étolajat is beledolgozzuk. Cipót formázunk belőle és a szokott

                   módon kelesztjük. Ha megkelt 3 részre osztjuk és az enyhén olajozott szilikon

                   lapon kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk. Tetejét olajjal megkenjük, villával

                   megszurkáljuk és előmelegített sütőben 220 °C-on 7 – 8 per alatt elősütjük.

                   Kivesszük a sütőből és ízlés szerinti feltétet rakunk rá, majd visszatesszük a

                   sütőbe és 180°C-on készre sütjük.

 

Az elkészítéshez ajánlott Tupperware termékek: Gyorskelesztő, lisztszóró, szilikon keverő,

Szilikon sütőlap, nyújtó, + amit a feltét elkészítéséhez szükséges.

 

Nürnbergi pötyi

 

Hozzávalók:

 10 dkg méz, 45 dkg cukor, 1 evőkanál vaniliás cukor, 2 evőkanál fahéj,

                      1 kiskanál őrölt szegfűszeg, 6 dkg darált mogyoró, 10 dkg vágott mandula,

                      6 dkg citromhéj, 5 dkg narancshéj, 4 tojás, 60 dkg liszt 3 kiskanál sütőpor.

 

Elkészítés:

A mézet a cukorral összemelegítjük, hozzáadjuk a vaniliáscukrot, a fahéjat és a

                  szegfűszeget. Ha valamelyest kihűlt akkor a Konyhaművész keverőtálba

                  öntjük, hozzáadjuk a mogyorót, mandulát, citrom és narancshéjat, és

                  összekeverjük. A tojásokat a mix-fixben felkeverjük, majd a masszához adjuk.

                  A lisztben elkeverjük a sütőport és azt is a masszába dolgozzuk. A tésztából a

                  szilikon sütőlapra kis halmokat rakunk. Előmelegített sütőben 180 °C-on

                  10 – 12 perc alatt aranysárgára sütjük. A keksz a nagy csemegézőben sokáig friss marad.

 

Az elkészítéshez ajánlott Tupperware termékek: Mesterszakács kis serpenyő, Konyhaművész keverőtál, Konyhaművész reszelő, szilikon keverő, konyhai malom, Mix-fix,szilikon sütőlap,Nagy csemegéző

 

Rácsos almáspite

Hozzávalók:


40 dkg liszt
20 dkg margarin
1 tojás
csipet só
1/2 cs. sütőpor
2-3 ev. tejföl, szükség szerint

Töltelék:


4-5 db alma reszelve
2-3 ev. cukor
ízlés szerint: fahéj vagy darált dió, baracklekvár



Elkészítés:


A hozzávalókat összedolgozzuk. 2/3 részét Gyúrólapon 3 mm vastagra Nyújtóval kinyújtjuk. Ráhelyezzük a Szilikion sütőlapra, enyhéz megszórjuk búzadarával, ráhalmozzuk a tölteléket. A megmaradt tésztát úgy nyújtjuk ki, hogy kisebb legyen, mint az alsó lap. Rácsvágóval határozottan (hogy a tésztát átvágja) csíkokat húzunk a tésztán, egymás mellett, hosszában. Ezek után a már elkészített töltelékes rész szélére illesztjük, és óvatosan, de határozott mozdulatokkal húzzuk a tésztát a másik szél felé, úgy, hogy a rácsszerekezet kialakuljon. A rácsot Szilikon kenőecset segítségével tojással megkenjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.

 

 

SZILIKON  KIRÁLY

 

Különleges fasírt


Hozzávalók:

½ kg darált hús
4 db ázott zsemle
3 tojás
fűszerek ízlés szerint (fokhagyma, bors, pirospaprika)
1 fej hagyma
1 paprika
1 paradicsom
1 kis kanál vaj

Szilikon király formában készítjük. Fasírthúst keverünk az alapanyagokból: darált hús, áztatott zsemle,  tojás., fűszerek:. Ketté  osztjuk. A fasírthús felét beletesszük a formába és karikákra vágott paradicsomot és paprikát helyezünk rá, majd jöhet rá a hús másik fele. Tetejét is paradicsommal, paprikával fedjük be, kiskanál vajat teszünk a tetejére , majd előmelegített sütőbe téve, kb. 30-40 perci sütjük 180-200 C fokon. Mikor kihűlt, kiborítjuk, szeleteljük és így a közepe, szép színes csíkot mutat!

 

FRANCIA  CSOKIRÚD

Hozzávalók:

25 dkg cseresznye befőtt (meggy is jó), 15 dkg csoki, 50 ml víz, 200 ml tejszín, 25 dkg liszt, 1 dl cukor, 1 cs sütőpor, 4 tojás

 

Elkészítés:

A cseresznyét a mikróban 2 perc alatt 650W-on felmelegítjük. A csokoládét a vízzel felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt. A lisztet, a cukrot, sütőport, és a tojásokat összekeverjük. Majd hozzáadjuk a tejszínes csokoládét és a gyümölcsöt is. A masszát a szilikon király formába öntjük (kb. 2/3-ig érjen).

Először 500 W-on 2,5 percig, majd 750 W-on 5,5 percig sütjük vagy 180°C-on kb. 20 perc alatt készre sütjük. Porcukorral tálaljuk.

Az elkészítéshez ajánlott Tupperware termékek: Mikroplusz, Konyhaművész keverőtál, szilikon keverő, szilikon király, porcukros.

 

EGYBEN  SÜLT  FASÍRT

 

Hozzávalók:

 ½ kg darált hús, 2 db szikkadt zsemle, 5 kiskanál pirospaparika, 5 tojás, Vegeta, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem, 3 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors

Elkészítés:

A darált húst, a vegetás vízben megáztatott, majd kicsavar zsemlékkel,2 egész tojással, az apróra vágott petrezselyemmel, az apróra vágott vöröshagymával, reszelt fokhagymával és a fűszerekkel jól összekeverjük. A massza felét a szilikon királyba simítjuk, rátesszük a 3 főtt tojást, majd a maradék húsmasszát. Előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt 180°C-on készresütjük.

 

Az elkészítéshez ajánlott Tupperware termékek: Kéziaprító, konyhaművész keverőtál, konyhaművész reszelő, fűszeresek, mesterfogás keverő, lapát (szervírozáshoz),

Mesterszakács 1 l-es fémedény ( tojás főzéshez 1,5dl víz elég hozzá)

 

 

SZILIKON  MUFFIN

 

Hagymás muffin

 

Hozzávalók:

1 kis fej vöröshagyma, 6 dkg margarin, 2 tojás, 1 natur joghurt, 1 cs sütőpor 1,5 teás csésze liszt, só, kakukkfű,

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. A margarint, sót, csipetnyi cukrot, a tojást a joghurttal jól kikeverjük, majd a lisztet, sütőport és a fűszereket is belekeverjük, majd a hagymát is belekeverjük. Sütőben 180°C-on kb. 25 perc alatt készre sütjük. Hidegkonyhai készítményekhez nagyon finom.

 

Az elkészítéshez ajánlott Tupperware termékek: Mesterszakács serpenyő, kéziaprító, Konyhaművész keverőtál, szilikon keverő, szilikon muffin sütő

 

Csokis muffin

 

Hozzávalók:

30 dkg liszt, 15 dkg cukor, 2 tojás, 2,5 dl tej, ½ cs. Sütőpor, 4 evőkanál étolaj, 1 tábla csokoládé.

 

Elkészítés:

A csokoládét apróra vágjuk, vagy lereszeljük, a folyékony alapanyagokat ( tojás, tej , étolaj) a Maxi-mixben összerázzuk, a többi hozzávalót összekeverjük, a csokit is hozzáadjuk, majd a formába adagoljuk (2-be való mennyiség). 180°C-on 20 – 25 perc alatt készre sütjük.

 

Az ekészítéshez ajánlott Tupperware termékek: Konyhaművész keverőtál, konyhaművész mérőkancsó, konyhaművész reszelő, Maxi-mix, szilikon keverő, szilikon muffin forma.